ยินดีต้อนรับ! ลงทะเบียนฟอรั่มได้ที่นี่!   ...ถ้าคุณเป็นสมาชิกแล้วสามารถ เข้าสู่ระบบได้ที่นี่! 

Jump to content
2

Weerawat

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

 • Time Online

  2h 48m 49s
My Favorite Songs

Community Reputation

26 Excellent

About Weerawat

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. เดินรับบริจาคผ้าป่าสามัคคีหรือเดินแผ่ หรือเดินบอกบุญ ใช้คำอะไรดี และคำว่ากฐินสามัคคี กฐินหลวงใช้คำอะไรครับ
 2. ใช้ว่า I prepare giving out some red packet for my grandchild in Chinese New Year Day today. ได้มั้ยครับ
 3. มีหลักการเรียงลำดับคำadj,adv อย่างไรครับ เช่นผมแต่งประโยค ดังนี้ว่า I am going to tutor some laws for administrative officer at Sila Municipality Office this Friday. I take my vacation 1 day for this study. ถูกต้องมั้ยครับ.
 4. ถ้าผมจะพูดว่า ถ้าผมจะขอลาพักร้อน ผมไม่เคยได้รับการอนุญาตลาเลยถึงแม้ว่าจะลาแค่1วันก็ตาม จนกว่าผมจะต้องขึ้นไปอธิบายชี้แจงให้เจ้านายฟัง ผมรู้สึกคับแค้นใจยิ่งนักแต่ทำอะไรไม่ได้ได้แต่อดทนๆๆๆๆ However I have taken a vacation 1 day , I have not been allow to take off till I must go to see him for explaining some reason to stop working.
 5. คำว่า ไหว้พระพุทธรูป ใช้ว่า to pay respect to the Buddha. มั้ยครับ ในประโยคว่า I will try to pay respect to the Buddha everyday.
 6. ถ้าจะสื่อบอกว่า ครุ่นคิดอยู่นาน จนใที่สุดก็ตัดสินใจได้แล้ว เช่น ประโยคนี้ได้มั้ยครับ I have pondered about the test for upgrade position for a long time.I make a decision to read a book to test an exam.
 7. จะพูดว่า ปี 25561 ที่กำลังจะผ่านไป พูดว่า In B.E.2561 is passing to New Year มั้ยครับ และ ค.ศ จะใช้ตัวย่ออะไรครับ
 8. time เป็นนามนับไม่ได้จึงเติม s ไม่ได้ใช่มั้ยครับ ยังสงสัยการใช้บุพบทอยู่บ้าง เช่น ถ้าผมเขียนว่า If I have free time (เติมs)ได้หรือไม่ ,I am going to write down (ต้องมี in มั้ยครับ) diary that practice (หรือpractice) making English sentence (เติมsต่อท้ายมั้ยครับ). ประโยคเต็มผมจะเขียนว่า If I have free times,I am going to write down diary that practice making English sentences.
 • Matched content

×
×
 • Create New...